Breaking News
Loading...
Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

Info Post

Την Πέμπτη 19/6, στις 10μμ προβλήθηκε το ΡΧΣ «Ελλάδα ένας απέραντος σκουπιδότοπος». Κομβικό σημείο του ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου, ήταν το ρεπορτάζ για τη χωματερή της Άνδρου η οποία βρίσκεται μέσα (!) στα ερείπια του νεολιθικού οικισμού του Στρόφιλα. Ο οικισμός θεωρείται μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας καθότι έχει οργάνωση πόλης: έχει οχυρωματικό τείχος, ιερό και έχει σημαντικές βραχογραφίες στο δάπεδο του ιερού και στο τείχος. Ο οικισμός που χρονολογείται από το 4500 π.Χ. έως το 3200 π.Χ., χαρακτηρίστηκε αρχαιολογικός χώρος ήδη από το 1994, ωστόσο μέχρι σήμερα λειτουργεί ως χωματερή όλου του νησιού, με την ανοχή και του Υπουργείου Πολιτισμού, που από το 2004 δίνει κάθε χρόνο παράταση ενός έτους. Το περασμένο μάλιστα καλοκαίρι, στη χωματερή και κατ’ επέκταση στο νεολιθικό οικισμό έπιασε πυρκαγιά από τα σκουπίδια.

Από το πρωί της Πέμπτης 19 Ιουνίου, υπήρχε αναστάτωση στο νησί, λόγω της εκπομπής που θα προβαλλόταν το βράδυ. Οι συνεργάτες του ΡΧΣ ενημερώθηκαν ότι οι δήμαρχοι του νησιού ήθελαν να παρέμβουν, αυτό όμως δεν ήταν δυνατό γιατί η εκπομπή ήταν ντοκιμαντέρ και δε μεταδίδονταν ζωντανά.

Στις 9:30 το βράδυ, μισή ώρα πριν την έναρξη του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα, η Άνδρος σταμάτησε να «πιάνει» ΕΡΤ. Ενώ όλα τα άλλα κανάλια έπαιζαν κανονικά, το σήμα της ΕΡΤ είχε χαθεί. Η ΕΡΤ δέχτηκε δεκάδες τηλεφωνήματα από κατοίκους της Άνδρου που διαμαρτύρονταν, το πρόβλημα εντοπίστηκε στον αναμεταδότη του νησιού, ενημερώθηκε ο τεχνικός και «τακτοποίησε» τη βλάβη 10 λεπτά μετά τη λήξη του ντοκιμαντέρ.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο τεχνικό Κώστα Βούλγαρη, απλά κόλλησε ο δέκτης της ΕΡΤ. Όταν τον ρωτήσαμε πως συνέβη κάτι τέτοιο απάντησε πως έφταιγε η υπερβολική θερμοκρασία, χωρίς όμως να μπορέσει να μας εξηγήσει πως έπεσε μόνο η συχνότητα της ΕΡΤ και πως η θερμοκρασία ανέβηκε τόσο πολύ το βράδυ λίγο πριν την προβολή της επίμαχης εκπομπής και όχι το μεσημέρι που η θερμοκρασία είχε φτάσει τους 38 βαθμούς.

Οι συμπτώσεις αυτές δεν μπορούν παρά να προκαλέσουν κάποια ερωτηματικά...

ΠΗΓΗ: WWW.RWF.GR